Aangekomen!!!
Zo, hierbij mijn eerste berichtje vanuit het zonnige Jerez de la frontera.
Gistermiddag ben ik vertrokken, na een moeilijk afscheid van mijn lieve familie en vriendinnetjes zat ik uiteindelijk in een vliegtuig vol spanjaarden..
Eenmaal aangekomen heb ik gezorgd dat een sterke spanjaard mijn tassen van de band ging tillen, want dat was echt onmogelijk!!
Mijn 'gezin' stond al te wachten; José Maria (vader), Koki (moeder) en Angela (dochter) stonden met een groot vel met mn naam erop klaar!
Het was nog een uurtje rijden vanaf Sevilla naar Jerez de la frontera, in de auto vermaakten Angela en ik ons met de muziek op de radio en probeerden we wat engels te praten.
Ze leert al engels op school en spreekt het aardig, ook Koki kan aardig engels dus communiceren lukt nog wel! We kwamen aan bij het appartementencomplex waar ze wonen, op de 7de en tegelijk bovenste verdieping! Ik was al meteen de weg kwijt in het huis.. Ik heb namelijk achter de keuken een eigen gebiedje (een hal, slaapkamer en badkamer), verder hebben ze heel veel kamers en ieders een eigen badkamer, wat in spanje geloof ik heel normaal is. Vanuit het appartement heb je prachtig uitzicht over de stad.Nadat ik wat spullen had uitgepakt samen met Angela gingen we aan tafel, ik eet gewoon met de familie mee dus dat is wel gezellig!
Het was al laat toen we klaar waren en de rest van de avond hebben Koki en ik geprobeerd draadloos internet aan te sluiten, wat voor geen meter lukte! uiteindelijk hebben we de pogingen maar gestaakt en ben ik uitgeput in bed gaan liggen. Maar slapen lukte niet, het was zo warm in mn kamertje dat het werkelijk onmogelijk was om in slaap te komen (gelukkig heb ik nu een ventilator en is het een stuk aangenamer) Vanochtend werd ik om 9 uur wakker gemaakt omdat een andere au pair mij belde, we hadden gelijk al een afspraak gemaakt om vanmiddag elkaar te ontmoeten.
Nadat ik een tijdje alleen thuis was gebleven (alhoewelniet helemaal alleen, want er is hier elke dag een huishoudster maar die spreekt geen engels), kwam Koki thuis en gingen we samen een simkaart kopen en de talenscholen bezoeken. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de talenschool Global waar ook alle andere au pairs heen gaan. Ik kan ook makkelijk vanaf hier lopen naar de school, want ik woon maar 4 minuutjes van het hart van de stad af, ideaaaal!!! daarna zijn we samen naar de andere au pair gegaan en hebben we daar gezellig gekletst! Er zijn hier nu zo'n 12 au pairs, waarvan de meesten uit duitsland.. Als ik het zo hoor ga ik me wel goed vermaken want ze spreken elke donderdagavond en zondag af en ik zie ze ook nog twee keer per week op de talenschool..
Na het bezoek bij de au pair gingen we uitgebreid lunchen thuis en vervolgens Angela van school halen. Zij zit in El puerto de santa maria op school, wat 20 minuutjes rijden is. Dat is ook gelijk aan het strand dus we hebben er meteen een tripje van gemaakt en hebben een ijsje gegeten op het strand.
Weer thuis aangekomen heb ik mijn cadeautjes aan de familie gegeven en ben ik gelijk met Angela aan de slag gegaan met de strijkkraaltjes, wat helaas moest onderbroken worden door haar huiswerk.. We zijn daarna eventjes naar het park gegaan en verder hebben we leuke dingen gedaan hier thuis.. Ze houdt in ieder geval van creatief bezig zijn dus het is helemaal leuk!!!
de bedoeling is dus dat ik elke dag (ma-vr) vanaf 4 uur Angela help met huiswerk maken, met haar naar het park ga en verder leuke dingen doe! de rest van de tijd kan ik naar mn talencursus die ik twee keer per week zal hebben en kan ik andere leuke dingen doen! ik ga waarschijnlijk ook op een danscursus (flamenco of salsa)..
Ik mag elke avond mee eten met de familie en lunch kan ik ook altijd met hun mee eten, verder hoef ik niks te doen in het huishouden, want ze hebben de hele dag een huishoudster..
Voor nu hou ik het even voor gezien, ik ben erg moe van alle indrukken en duik lekker mijn bedje in!
Morgen heb ik om 11 uur al mijn eerste spaanse les en zal ik de andere au pairs ontmoeten.. Ben benieuwd!!!!
Hasta Luego!
Hey, klinkt erg leuk. Mooi dat je in ieder geval enthousiast bent, want een goed begin is al het halve werk ;). Heb me ook maar meteen ingeschreven met mijn mail zodat ik op de hoogte blijf :D.
Groetjes Robin
Erg leuk om te lezen Anna! Zal je wel eventjes goed in de gaten blijven houden ;)
Have fun morgen!
X
Superleuk om dit zo te lezen! Klinkt in ieder geval goed daar ;) Succes met je eerste Spaanse les vandaag!
liefs
Annnn! Helemaal tof hoor dit, klinkt al gelijk een stuk positiever dan je mailtje gisteren, het is even inkomen zoals ik al zei.. Maar komt goed hoor! Als je straks lekker wat te doen hebt en leuke mensen leert kennen dan wordt het alleen maar leuker en leuker! Maar het is ideaal dat je lekker de tijd hebt om zelf ook leuke dingen te doen, tijd voor jezelf hebt en de stad in kan! Ideaal dat je lekker kan mee-eten, hoef je je daar niet meer druk om te maken. Dansen zou ook tof zijn! Ik ga dat denk ik ook doen als k straks weer terug ben, lijkt me leuk!
Nou meis, k zie je lekker binnekort al, geniet daar maar lekker; komt heelemaal goedd!!
K ga je straks ook weer even mailen. xxx.
Super leuk om te lezen schatje! Ik ben blij om te horen dat je het leuk hebt en ik weet zeker dat je een toffe tijd zult hebben daar. Ik lees met veel plezier mee :). xxxx
Dit klinkt allemaal erg goed Anna!:D Echt zo leuk dat jullie met de hele familie eten, dat heb ik niet! Ik heb nog geen enkele keer (binnenshuis) met de familie samen gegeten hier in huis, dat mis ik wel. En Angela klinkt als een hartstikke leuk, gemakkelijk kind:). Is dat meisje met wie je afgesproken had ook nederlands? xxxx
Hoi Anna,
Wat een leuk thuis komen was dit voor jou .Het klinkt allemaal goed en gezellig hpelijk blijft het zo.
Ook leuk dat jij gelijk contact hebt met die andere au pairs en ook dat jij spaanse les gaat volgen.hopelijk krijgen wij ook gauw wat foto`s van de fam. te zien.Heel veel liefs en groetjes van opa en oma.
Hoi Anna,
I came across your webpage looking for au pairs from Netherlands. How is the experience.i am looking for one, a Dutch one. My husband is Dutch and I am Spanish. We have 2 boys of 4 and 7 and I want them to reinforce their Dutch. Do you have any friend that would like to be an au pair? We live in Granada ( not far from Jerez) and I think this could be a very good experience. If you know of somebody I leave you mi e mail address [email protected] bedankt en groetjes!!