Drukte!
Door alle drukte de afgelopen dagen had ik geen tijd meer om mijn weblog te schrijven.
Zoals ik maandag al zei; zou ik dinsdag naar de talenschool gaan om mijn eerste spaanse les te volgen. Samen met Mercedes (de huishoudster) ging ik die kant op, al zwijgend aangezien ik geen spaans en zij geen engels kan. Ik had er al veel zin in, maar eenmaal onderweg bleek dat Mercedes helemaal niet wist waar we heen moesten én totaal geen kaart kan lezen. Na een aantal rondjes door de stad waren we dus een kwartier te laat en kon ik al niet meer meedoen met de les omdat deze ook al te vol zat. Er mogen maar maximaal 6 leerlingen in een klas.
Wel heb ik geregeld dat ik vanaf volgende week maandag, 2x per week les zal hebben. Op maandag en woensdag van 11-13. Daarnaast zal ik de eerste maand ook op vrijdag les hebben samen met een andere au pair, zodat ik het sneller onder de knie heb allemaal.
Na dus een mislukte missie, gingen we weer terug naar huis. Ik kreeg om half 2 de lunch alweer opgediend door Mercedes en vervolgens besloot ik er maar even op uit te gaan. Ik ben met mijn spaanse boekje, camera en plattegrond de stad in gegaan. Ik heb lekker in een parkje gezeten, foto's gemaakt en ik ben naar mijn talenschool gelopen zodat ik het de volgende keer zelf zou kunnen vinden. Daarna ben ik een welverdiende koude cola gaan drinken op een terrasje, vervolgens ging ik verder op onderzoek uit. Aangezien ik blond ben, wat hier niet vanzelfsprekend is, word je nogal aangekeken en nagefloten als je in je eentje door de stad loopt.. heeeel irritant af en toe!!
Om 4 uur was ik weer thuis zodat ik Angela van school kon opvangen. Ze had een vriendinnetje meegenomen en om half 6 tot half 7 kwam er een lerares haar spaanse bijles geven. Ik hoefde dus eigenlijk niks te doen. Na de bijles gingen we met de poppen naar het parkje om de hoek. Daar zitten allemaal moeders en au pairs met hun kinderen.. Toen we weer thuis waren heb ik Angela onder de douche gezet en was Koki (gastmoeder) pas om 9 uur thuis, waardoor we pas laat aten..
Gister heeft Koki me 's middags nog even door de stad rondgeleid en zijn we nog een keer naar de talenschool gelopen om alles goed te regelen. Voor we het wisten was het al laat en moesten we rennen naar huis om gauw te lunchen en Angela van school te halen. We namen gelijk haar nicht Pili (17) mee waarna we vervolgens naar hun huis gingen. Een prachtig landgoed tussen El puerto de Santa Maria en Jerez de la frontera. Het was een enorm huis, met een enorme tuin en een lekker zwembad. Koki heeft 4 zussen, waarvan er eentje dus in dat huis woont. Er was ook een andere zus met twee nichtjes. We gingen lekker zwemmen en zonnen, echt heerlijk om even uit het appartement te zijn.
Een heel deel van de familie was aanwezig en het was heel gezellig, het zijn allemaal hele lieve mensen. We zijn er nog de hele avond geweest en hebben in de speelkamer Mamma Mia! gekeken, waardoor we pas om 11 uur thuis waren, terwijl Angela gewoon om 8 uur weer op moest om naar school te gaan.
Ik ga zo verder met mijn spaanse boeken (heb ook boeken van de talenschool gekregen), straks lunchen en daarna Angela van de bus halen.
Ik laat gauw weer wat van me horen!!!
Hey Anna,
wat leuk om te lezen hoe het met je gaat in Spanje :-). Ik herken ook veel dingen van mijn au pair tijd ;-).
Ik blijf je volgen!
X Astrid