annainspanje.reismee.nl

Time flies when you're having fun!

Zoals de titel al zegt; de weken vliegen voorbij. Ook alweer een dikke week geleden dat er wat op mijn weblog stond..

Afgelopen week had ik geluk; ik hoefde maar drie dagen te werken. Op dinsdag was Angela haar neefje ophalen op het vliegveld en vrijdag zou ik naar Malaga gaan en had ik 's middags vrij gekregen.
De andere drie dagen verliepen aardig normaal; Angela van de bus halen, naar huis lopen, wat drinken, huiswerk maken, naar het park, douchen, spelen, eten, spelen en dan slapen. Ook gingen we op donderdag weer naar familie en kon ik lekker naast het zwembad liggen, niks mis mee!

Vaak spreek ik tussen de spaanse lessen, lunch en het werken ook nog af met andere au pairs. Van de week was ik met een au pair de stad gaan verkennen. Tijdens siësta is het heerlijk rustig, dus niemand te bekennen in een prachtig park en ook zijn we naar het stadion voor stierengevechten geweest.. Wat helaas bijna altijd dicht is, dus we konden niet naar binnen.

Voor de rest breng ik ook wel een paar keer per week een bezoekje aan 'cien montaditos', een soort restaurantje. Waar je kan kiezen uit honderd kleine soorten broodjes en deze krijg je altijd met wat chips op een leuk bordje opgediend. De broodjes zijn tussen de één en twee euro, dus prima te doen! Je moet daar zelf je briefje invullen en naar de bar brengen, je drankjes meenemen en vervolgens wordt je naam omgeroepen en kun je je eten ophalen! heel anders, maar erg leuk!

Zoals ik al zei ben ik vrijdagmiddag naar Malaga gegaan! Het was een heel gedoe om er überhaupt te komen. 's Ochtends ging ik naar het treinstation om in mijn gebrekkige spaans een treinkaartje te kopen, maar de trein die ik wou, zat al vol. Dat betekende een trein later, waardoor ik er pas omelf uur zou zijn, of ik zou een bus moeten nemen. Een bus is niet ideaal, aangezien hij veel stops maakt en door de heuvels moet, wat haarspeldbochten betekent.. Toch koos ik ervoor de bus te nemen, na 4,5 uur, toen het ondertussen al donker was, arriveerde ik in Malaga. Lizzie had verteld waar ik heen moest, maar alsnog had ik geen idee. Ik probeerde het in het spaans aan de buschauffer te vragen en kwam uiteindelijk in contact met een jongen die vlakbij scheen te wonen. Terwijl we wachtten op zijn moeder, die hem op zou halen en mij weg zou brengen, heb ik druk conversaties in het spaans gevoerd met de jongen.. Trots dat ik was!!!
Lizzie woont in een appartement voor studenten, waar 18 studenten kunnen worden gehuisvest.. Dit weekend waren er maar 5 in totaal en kon ik dus ook blijven slapen. Vrijdagavond zijn we met een groep de stad in gegaan, oméén uur vertrokken we pas. Het uitgaansleven komt hier erg laat op gang en om 3 uur is het nog topdrukte in de straten van Malaga! We kwamen een nederlandse man tegen, die zij al lang kenden, die elk weekend in de nachten op de straat staat met een bordje; Free hugs! Het is ontzettend leuk om te zien hoe sommigen op hem afrennen om hem lekker te knuffelen, erg aandoenlijk! Toen we thuiskwamen, kwam de zon al bijna op! Maar een zeergeslaagde eerste avond! Overdags zijn we Malaga in gegaan en 's avonds hebben we een pizza gegeten bij het strand! Daarna konden we er weer tegenaan voor een nieuwe avond uit! Zondag zijn we naar het strand gegaan, wat maar vijf minuten lopen was, dus ideaaaaal! We hebben lekker pannenkoeken gebakken en zijn daarna ons bedje in gegaan, want wat uurtjes slaap in halen was hard nodig!
Ik kon tot maandag blijven in Malaga, want er was een feestdag in Jerez, dus ik had geen spaanse les. Ik heb zelf nog even een kathedraal bezocht en de winkels bekeken, voordat ik weer dik vier uur de bus in kon.
Toen ik thuiskwam, kon ik alweer gelijk aan het werk. En niet alleen Angela was er, maar ook twee logés, die nog tot donderdag blijven. Drukke boel in huis en één grote chaos! Hoeveel troep kinderen in vijf minuten kunnen maken, is ongelofelijk! Als ik even niet op let, lopen ze met hun yoghurt plus rietje achter elkaar aan te blazen in het huis.. Het hele bed ligt voor poppen en poppenkleertjes, maar het is in ieder geval gezellig, laten we het daar maar op houden..
Morgen is er een landelijke feestdag in Spanje en ben ik vrij! Mijn gastfamilie gaat naar hun familie en ik ga de stad in met de au pairs en daarna naar het strand, want ja het is nog steeds dik 30 graden!!!

Ik zet er morgen weer wat foto's op en jullie horen gauw van me!

Buenas Noche y Hasta luegoooooo!

astrid

heey Anna,

leuk verhaal weer! Ik ga overmorgen met mn moeder naar Madrid, heb er zin in! Leuk om Africa weer te zien ennn natuurlijk naar cien montaditos :-D, I love it haha!

Liefs Astrid

Opa en Oma,

Hoi Anna,
Wat een heerlijke verhalen schrijf jij iedere keer.Wij hebben jou kaart ontvangen en Oma Warffum ook.Papa heeft haar 15 kantjes van jou verhaal gestuurd nu dat vond zj prachtig.Oma voelt zich op het moment al 14 dagen niet in orde .Vandaag zal de dokter weer bellen wat hij denkt te gaan doen.

Oma en opa

Lieve Anna,
Wat hebben wij weer genoten van je "reisverslag". Het lijkt wel of je met de grote vakantie bezig bent.!! Geniet er maar lekker van, want daar kun je later altijd weer leuk
op terugzien.
Het blijkt wel dat je met de Spaanse taal ook geen moeite hebt en dat maakt het leven daar een stuk makkelijker.
Wij zijn weer benieuwd naar de foto"s die komen gaan Wij wensen je nog veel succes en vooral plezier en ontvang liefs en een knuffel van ons beiden.
Oma en opa.

Rixt

Nog 1 nachtje slapen en dan komen we je opzoeken!! De bikini, strandjurk, zonnebril, stroopwafels en pepernoten zijn al ingepakt. We hebben er zin in! XXX

Martijn S

Ey Anna,

Wat een geweldige ervaring zeg en met temperaturen rond de 30 graden is het natuurlijk helemaal super. Veel plezier aankomende dagen met Maarten en Rixt. Nog één ding: Geniet ervan en doe alle leuke dingen die je kunt doen!!!!

Groetjes Martijn