Genoeg reden;
Lieve vrienden en familie,
Ik schaam me diep dat ik al zo lang niks meer op mijn weblog gezet. Ik ben vandaag precies vier maanden in Spanje, maar ondertussen ben ik ook tien daagjes in Nederland geweest, om kerst te vieren. De ochtend van oud&nieuw ben ik weer naar Spanje gevlogen en heb ik oud&nieuw op zijn Spaans gevierd met mijn gastfamilie. Twee dagen later zat ik alweer in Madrid met Solange (een andere au pair uit Gelves). En afgelopen weekend was Anne hier. Al met al dus genoeg reden om weer een bericht te schrijven. Ik probeer niet al te gedetailleerd te vertellen, aangezien ik dan wel heel lang bezig ben en jullie vast niet meer zo geboeid zullen zijn.
Dinsdag 20 december vloog ik héél vroeg naar Nederland, waar mama en Tessa mij kwamen oppikken. Ik heb heel veel dingen gedaan in de tijd dat ik in Nederland was. Ik ben naar het Almere College geweest, om even mijn gezicht te laten zien en wat te kletsen met leraren. Een paar keer heb ik lekker bij Moellies aan de thee en warme chocolade melk gezeten. Ik heb mama geholpen op de kerstmarkt voor de Bondekoschool in Uganda. Ik ben naar Amsterdam geweest, oma bezocht en natuurlijk heb ikuitgebreid kerst gevierd en mijn lieve vrienden/vriendinnen weer gezien. Ik heb optimaal genoten van de dagen thuis, waardoor het ook weer even slikken was weer naar Spanje terug te gaan.
Op de ochtend van de 31ste vloog ik terug met Solange en een andere au pair. Ik kon geen contact krijgen met mijn gastmoeder en was erg zenuwachtig of ik wel opgehaald werd vanuit Sevilla of uberhaupt terug zou kunnen naar Jerez. Uiteindelijk ben ik met de trein vanuit Sevilla naar Jerez gegaan en werd ik daar met open armen ontvangen. Want wat hadden ze me gemist, vertelden ze me.
's Avonds gingen we bij de vader van Boly (mijn gastvader) oud&nieuw vieren. Boly heeft acht broers/zussen, die allemaal kinderen hebben en die hebben soms ook alweer kinderen. Volle bak dus! Eerst kwam de kerstman nog langs, kregen de kleintjes cadeautjes en alle, ja alle 30 nichtjes en neefjes een hoop geld. De vader van Boly is erg slecht, dus gingen we niet náár de kerk, maar kwam de pastoor bij ons thuis. Na de mis kwam al het lekkere eten op tafel en voordat ik het wist zaten we om vijf voor twaalf voor de tv. Iedereen met 12 druiven in zijn handen, want zodra het twaalf uur is, slaat de klok 12 keer en bij iedere slag moet je een druif naar binnen gooien. Een hele prestatie om deze druiven tegelijkertijd in je mond te houden en op te eten, al zeg ik het zelf.
Om één uur ging ik naar huis en kwamen twee au pairs naar mij toe en dronken we wat. Uiteindelijk zijn we met alle au pairs om drie uur uitgegaan in de club vlakbij mijn huis. Om negen uur lag ik eindelijk in bed, aardig verrot was ik de volgende dag, maar het was zeker een geslaagde avond.
Twee januari ging ik alweer naar Solange toe en de volgende ochtend vroeg vertrokken we naar Madrid. Ik voelde me de avond ervoor al niet zo lekker en eenmaal in de bus begon het er toch erg op te lijken dat ik griep had. Twee dagen heb ik hier heel erg last van gehad, maar door mijn wonderlijke citroensapjes en wat medicijnen heb ik toch Madrid kunnen ontdekken en kunnen genieten.We verbleven drie nachtjes in een erg leuk hostal, vlakbij het centrum, meteen keuken om zelf te koken, veel verschillende nationaliteiten en elke avond werd er een pubcrawl georganiseerd. Hier hebben wij de laatste avond aan meegedaan, toen ik me weer een stuk beter voelde. Er deden heel veel jonge mensen mee, uit allerlei landen, echt super leuk! We hebben drie dagen door de stad gewandeld en van alles gezien en gedaan, zoals; Pradomuseum, Palacio real, Plaza mayor, Gran via en ga zo maar door. Alle kerstversieringen hingen nog in de stad, omdat de Spanjaarden op 6 januari nog 'drie koningen' vieren. Op onze laatste avond, 5 januari, was er een enorme parade in de stad ter gelegenheid van de 'drie koningen'. Op vrijdagmiddag gingen we weer terug met de bus naar Sevilla. Eenmaal aangekomen bij de bus, kon ik mijn portemonnee nergens vinden, waarschijnlijk is deze gestolen of ben ik hem in alle haast verloren, ik kan me niet herinneren wat er gebeurd kan zijn. Hierdoor had ik dus geen busticket, geen geld, geen ID-kaart en ook het sleuteltje van mijn koffer, waar weer mijn huissleutel in zat, was weg. Na veel stress en gedoe ben ik uiteindelijk toch nog veilig in Jerez aangekomen.
Voor een uitgebreider verslag over Madrid; zie Solange haarweblog: http://solangeinspanje.reismee.nl/reisverhaal/174698/visitar-madrid-/
Afgelopen weekend was Anne hier, tot en met gisterochtend. We hebben het gezellig gehad en het was leuk haar mijn leventje te kunnen laten zien. We zijn naar Sevilla geweest, want daar kwam Anne zaterdag aan. Zondag gingen we naar Cádiz, waar al voorbereidingen zijn voor het carnaval, erg druk en gezellig in de stad was het, ondanks de hevige regenbuien. Maandag hebben we hier in Jerez een typisch Spaans ontbijt gegeten; churros con chocolate (chocolate=veel te zoete chocolademelk). Daarna is Anne mee naar Spaanse les geweest, vervolgens gingen we naar de grooste bodega van Jerez, om te zien hoe de productie van wijn nou eigenlijk in elkaar zit. Als afsluiter hebben we nog lekker bij een mexicaans restaurant gegeten met mijn vriend Antonio. Al met al erg leuke en drukke dagen, ik zal hier zo nog wat foto's van op mijn weblog zetten. (ook foto's van Madrid staan er al op)
Op dit moment kom ik weer een beetje in het goede ritme terecht. Maandag t/m vrijdag werken en drieochtenden per week Spaanse les. Voor de andere twee ochtenden ben ik nu op zoek naar flamencoles. Van het weekend maar even rustig aan, want er staan nog aardig wat dingen op de planning voor de komende weekenden. Er komen nog wat mensen mij opzoeken (waaronder papa waarschijnlijk!!!!), ik wil nog naar Granada en misschien naar Lissabon, er is carnaval in Cádiz en ga zo maar door...
Voor nu houd ik het even hierbij. Vergeet vooral niet mijn foto's te bekijken van Madrid en het weekendje met Anne.
Hasta luegooooooooo!
Wat een avonturen allemaal.....
Enne....hoe doe je het voortaan met je portemonneetje als je in de grote stad bent??? Juist, in een zakje om je hals!!
Ik ben weer benieuwd naar je volgende avonturen.
Dikke zoen.
Hoi Anna,
Een wat late reactie van ons maar dat komt door de operatie van Opa.
Hij is nu weer thuis gekomen maar moet nog veel rusten.Zaterdag was het even kritiek want hij kreeg een lichte hart infarct dus moest hij 2 dagen naar de hartbewaking .Maar met een extra medicijn moet het nu allemaal weer wat beter gaan. Hij heeft veel meer pijn gehad als de vorige operatie.Zo nu ben jij ook weer even op de hoogte.
Geniet van het leven want soms duurt het maar even.
Veel lieve groetjes van Opa en Oma.