What I love about Spain...
Lieve blog-volgers,
Ik heb voor mezelf even op een rijtje gezet waarom ik zo gek op Spanje/Andalusië ben. Hopelijk begrijpen jullie dan nog beter waarom ik het hier zo naar mijn zin heb en het liefst nog niet terug naar ons kikkerlandje wil.
- Het heerlijke weer; tot in oktober dertig graden en zachte winters.
- Het strand
- De tapas; en dan vooral in Granada -> bij elk drankje een gratis tapa.
- Tinto de verano met knapperige naturel chips; Rode wijn met 7up -> gewoon in de supermarkt te koop en even duur als frisdrank, goed drankje voor op het strand bij de zonsondergang.
- De relaxte mensen; niemand haast, iedereen komt te laat en men geniet optimaal van het leven.
- De Feria in Jerez/Sevilla; één groot flamencofeest (nog niet geweest, maar ik weet zeker dat het geweldig wordt.) Feesten kunnen die spanjaarden sowieso wel, dus moet goedkomen!!!
- Semana Santa; een week lang processies en drukte in de stad.
- Flamenco; een geweldige soort dans, die ik nu ook aan het leren ben. Al krijg ik toch het idee dat ik wat van dat spaanse temperament mis... De flamencojurken zijn ook geweldig én ook enorm duur.
- Spaanse fiestas; beginnen laat, eindigen laat.Worden vooraf gegaan dooreenboteillon en eindigen metchurros of een afterparty.Heerlijke swingende spaanse muziek en relatief goedkope entree voor een discotheek.
- Boteillon; Enorm veel auto's op een verlaten parkeerplaats, keiharde muziek en vooral heel veel alcohol. Politie staat erbij en kijkt ernaar (doet af en toe wat blaastesten). Minpuntje; veel jongeren gaan achter het stuur met flink wat op. (sowieso in Spanje nemen mensen het niet zo nauw met het 'bobben' zoals in Nederland.)
- In een bar komen zowel kinderen, jongeren als volwassen en bejaarden; Hierdoor is het publiek in een bar vaak erg gemixt en is het erg gezellig.
- Het geschreeuw in restaurant/bar tussen obers en niemand die zich eraan ergert; Vaak roept de ene ober als hijnog ongeveer nog bij de desbetreffende tafel staat, naar de ober achter de bar, wat de bestelling is. Voor mij heeft het een grappig effect, een soort onnozelheid. Niemand die zich er druk om maakt of zich eraan ergert.
- Los chicos; de spaanse mannen bevallen me wel. Ze zien er goed verzorgd uit, dansen beter dan de gemiddelde nederlandse man en ga zo door... Enige jammere is dat ze ontrouw zijn en vaak maar op één ding uitzijn.... (vooral blonde meisjes vallen in de smaak)
- Rubia zijn; blond zijn is hier heel speciaal en die aandacht die je krijgt is vaak wel leuk. overal, zelfs als ik als sjonnie op mijn fiets naar de sportschool zit, word je nagekeken/geroepen/gefloten door jong en oud (zelfs mannetjes van 80).. Af en toe wordt het wel eens irritant al die aandacht, maar ik geniet er nog maar even van, als ik weer in NL ben kijkt niemand me na...
- Het shoppen; de spaanse mode is echt super leuk en super 'girly'. Het stikt van de rokjes/jurkjes/hoge hakken. Lievelingswinkels: Stradivarius, Pull&bear, Blanco en Bershka.
- Alles is goedkoper; Shoppen, uiteten, drankjes, openbaar vervoer; alles is goedkoper hier in Spanje. Een groot voordeel voor een au pair met niet zo'n dikke portemonnee.
- De grote families; De grote gezellige families hebben mij wel aan het denken gezet; ik wil dat later ook!!! Het kan wel zo zijn dat ik een verkeerd beeld heb gekregen, aangezien ik terecht ben gekomen in een zwaar katholiek en rijke familie. Nietelke familie schijnt zo groot te zijn. Maar het is erg gezellig en iedereen heeft steun aan elkaar
- Ouders die nog steeds hun eigen leven lijden ondanks ze kinderen hebben; ook dit kan weer komen door het beeld wat ik krijg door deze rijke gezinnen. Die au pairs of cuidadoras (vrouwen die bij een gezin in huis wonen en werkelijkwaar alles doen) kunnen betalen en veel werken waardoor ze vaak van huis weg zijn. De mannen zijn voor het grootste deel van de tijd aan het werk, de vrouwen zijn óf aan het werk, óf aan het socializen, shoppen of weet ik weel wat nog meer. Ze zijn in ieder geval vaak van huis en lijken voor mij nog wat meer hun eigen leven te lijden dan de gemiddelde nederlandse ouders.
- Kleine jongetjes die korte broekjes met maillot dragen; De kinderen over het algemeen worden hier aangekleed als popjes. Vaak worden broertjes/zusjes ook met elkaar gematched, soms zelfs ook met deouders. Iedereen ziet er altijd tip top uit.Zo schattig die jongetjes in pakjes met maillot eronder. Ooit in Nederland zoiets gezien?!
En nog wat dingen waarom ik zo van Spanje houd;
- Churros con chocolate als ontbijt; super vet en ongezond, maar superrrr lekker!
- Tafel met een groot kleed erover en een verwarming eronder; wanneer we gezellig tv kijken en hangen op de bank -> kleed over de benen en er lekker onderkruipen, hmmm warm!!!
- Dat het 's avonds nog zo druk is op straat; Ook is het helemaal niet gek dat rond 10/11 uur jonge kinderen nog over straat huppelen met hun ouders.
- Uitgaan in kortje jurkjes en hoge hakken; Niet heel comfortabel, maar meer 'meisje' kan je je niet voelen..
- Auto's met open ramen en harde muziek; Hier komt er van die heerlijke spaanse muziek uit de boxen, wel wat anders dan alleen dat boemboemboem wat er in Nederland uit komt..
- De 'meetings' van au pairs en cuidadoras in het park; Rond een uurtje of zes, zeven zijn er een heel aantal au pairs of cuidadoras uit de buurt met hun kinderen in het park. Jammer alleen dat ik vaak met Angela binnen huiswerk zit te maken (minpuntje trouwens ->het immens grote aantal huiswerk wat kinderen op een privéschool in Spanje krijgen.)
- De straten met sinasappel- en palmbomen; heerlijk exotisch gezicht.
Ik kan echt nog wel genoeg andere redenen verzinnen waarom ik zo gek op Andalusië/Spanjeben, maar voor nu lijkt me dit al aardig wat. Hoop dat ik jullie heb weten overtuigen..
Hasta prontoooooooooooo!!!
Ik snap het helemaal. Tijd om die kant op te gaan.
Tot gauw schatje....!
HERKENBAAR.
Haaa Annaaa!
Daar kunnen onze stukjes kaas, flauwe hapjes, dure winkels, kou, lelijke mannen etc. nooit tegenop!
Ik zeg: "Olé, holland weg ermee!"
Geniet er nog maar even lekker van!
Knuffel, Maarten
Hallo Anna,
Ben moeder van een dochter die ook in Andalusie verblijft.
Zou je met mij contact op willen nemen.
Alvast heel erg bedankt
Carin